Już w najbliższą sobotę warto odwiedzić DELI Park w Rosnówku pod Stęszewem, w którym odbędzie się familijny Festiwal Dyni. Twoje dziecko wspólnie ze znanymi kucharzami ugotuje zupę z dyni, a cały dzień upłynie pod znakiem konkursów, niespodzianek i warsztatów. Dzieckowpodrozy.pl poleca to wyjątkowe wydarzenie!
18 października o godz.12:00 w DELI Parku ropocznie się prawdziwe święto Dyni, czyli symbolu polskiej jesieni. Dziś kojarzona głównie jako ozdoba podczas hallowen, zostanie odkryta jako fantastyczny produkt kulinarny i pretkst do świetnej zabawy. Festiwal rozpocznie się wspólnym zbieraniem dyni, które dojrzewają w Deli Parku.
Chwilę później rozpoczną się wyjątkowe warsztaty kulinarne i wspólne gotowanie zupy dyniowej pod czujnym okiem szefa kuchni restauracji Hotelu Delicjusz, Tomasza Adamskiego. Do gotowania zaprosił swoich uczniów, przyjaciół: szefów kuchni oraz Katarzynę Rajkiewicz finalistkę I edycji Hell's Kitchen, Ewelinę Stanek uczestniczkę programu Master Chef z TVN oraz Andżelikę Piechowiak zwycięzcę konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, uczestniczkę konkursu Primerba Cup i stażystkę w restauracji z gwiazdką Michelina – Atelier Amaro u jej właściciela Wojciecha Modesta Amaro.
Prawdziwe dyniowe szaleństwo ogranie tych, którzy zdecydują się przemierzyć labirynt albo staną się artystami wykonującymi ozdoby halloweenowe. Każdy będzie mógł także oddać się w ręce specjalistów, którzy wykonają specjalny dyniowy makijaż. Całymi rodzinami będzie też można szukać dyni na terenie DELI Parku.
Świetny pomysł na sobotę! Szkoda, że od nas tak daleko.
Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.